Bestuur

Charlie Hanekamp – Voorzitter

Ik ben in 2011 begonnen bij de club en heb nog steeds super veel plezier met deze unieke sport.


Janneke Rotman – Penningmeester

In 2012 kwam ik door Claire in Rijpwetering in aanraking met het boogschieten te paard. Mijn eerste les aan de longe was echt onvergetelijk en zo leuk dat ik niet meer gestopt ben. Gelukkig kan ik de sport met mijn eigen paard beoefenen, hoewel andere paarden altijd ook een goede oefening zijn, zeker voor buitenlandse wedstrijden.

Ik bemoei me voor de HoH voornamelijk met de financiële kant van het verhaal en schiet uiteraard graag zelf mee bij trainingen en wedstrijden. Daarnaast ben ik actief in onze landelijke vereniging Mounted Archery Association of the Netherlands (MAAN).


Dorit Uebachs – Secretaris

Ik ben Dorit Uebachs, 45 jaar oud en sinds het begin van de Horsebackarchers of Holland erbij. Ik schiet al sinds 10 jaar boog en van begin aan leek me dat in verbinding met mijn andere hobby, het paardrijden, een droom. Ik ben via een handboogforum op internet met Claire in contact gekomen. Op dat moment organiseerde zij nog Bajutsu trainingen. Een Japanse vechtkunst te paard. Maar behalve de boog werd daar ook met speer, zwaard en grepen gewerkt en ofschoon ik er voor het boogschieten ben gekomen is dat er in die (korte) tijd nooit van gekomen. Omdat het met Bajutsu van alles een beetje is en er niet de tijd en ruimte was om alle onderdelen goed te trainen besloot Claire toen zich puur op het boogschieten te paard te richten. Enthousiast deed ik aan alle trainingen mee en snel begonnen wij ook an clinics in Duitsland en Luxembourg deel te nemen. 2012 gingen wij voor het eerst met een paar mensen naar een week trainingskamp in Hongarije waar wij in korte tijd ongelooflijk veel hebben geleerd. Ook halen wij af en toe mensen naar onze lessen, die ons weer een andere kijk op de dingen geven. Zo ben ik op de duimringtechniek gestoten en op het moment de enige bij ons die met deze techniek schiet. Dat is het leuke aan deze sport: Iedereen kan zijn eigen weg vinden en dat doen wat het beste bij hem past. Sinds 2 jaar heb ik een eigen paard en, zo paradox als het klinkt, schiet ik veel minder. Helaas is er de tijd en met name het geld niet meer om naar trainingen of wedstrijden in het buitenland te gaan. Maar nog steeds doe ik mee met de trainingen in Rijpwetering en probeer als lid van het bestuur mijn (met name creatieve) bijdrage aan onze geweldige club te leveren.


Claire Hagen – In memoriam (2022)

In 2001 ben ik eerst gestart met Bajutsu, martial arts te paard. Na een bezoek aan de EOCHA (European Open Championships Horseback Archery) in België, ben ik uit dat gehele assortiment verder gegaan met het boogschieten. Sinds die tijd bouw ik hard aan de ontwikkeling van het boogschieten te paard in Nederland als voorzitter van de Horsebackarchers of Holland.